ΠΟΙΟI ΕIΜΑΣΤΕ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Το ελληνικό Παράρτημα της AIACE έκλεισε τον Μάιο 2018 10 χρόνια ύπαρξης, με την 10η Γεν. Συνέλευση και τις τέταρτες εκλογές ΔΣ στις 14 Μαρτίου 2018.

Στο διάστημα αυτό πετύχαμε, ανάμεσα σε άλλα, την λύση του φορολογικού προβλήματος και της επιβολής έκτακτης εισφοράς.

Επισκεφθήκαμε διάφορα νοσοκομεία και κλινικές, στους διοικητικούς διευθυντές των οποίων γνωρίσαμε ποιός φορέας μας καλύπτει και τι χρειαζόμαστε ώστε, χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες τους άμεσα όταν χρειάζεται.

Μιλήσαμε με το Ιατρικό Κέντρο στο σύνολό του (συμπεριλαμβάνεται το Ιατρικό Παλ. Φαλήρου και το Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης), με το Υγεία, το ΙΑΣΩ General και με το MEDITERRANEO και πετύχαμε ειδικές τιμές για τις προληπτικές εξετάσεις. Μετά και από επίσκεψη της Ιατρικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μπορέσαμε να κάνουμε τις εξετάσεις αυτές στα προαναφερθέντα ιατρικά κέντρα και τα τιμολόγια να πληρώνονται απευθείας από την Ιατρική Υπηρεσία.

Μετά από τις αλλαγές που έγιναν στα πρωτόκολλα προληπτικής ιατρικής, περιμένουμε τις τελευταίες τελικές αλλαγές της ιατρικής υπηρεσίας, προκειμένου να εφαρμοστούν, οι ίδιες αρχές και στο μέλλον.

Τέλος έχουμε έρθει σε επαφή και με άλλα ιδιωτικά νοσοκομεία όπως το ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ και την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ και ευελπιστούμε ότι ο αριθμός των συνεργαζόμενων με την Ιατρική Υπηρεσία ελληνικών νοσοκομείων θα αυξηθεί.  Ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει τακτοποιηθεί και αυτό το θέμα.

Δημιουργήσαμε την «ομάδα εθελοντισμού» για την βοήθεια όσων δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνοι τους, ως προς την νοσοκομειακή περίθαλψη, για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. Για τον σκοπό αυτό και με την βοήθεια του Διεθνούς Συλλόγου και της Διοίκησης οργανώσαμε 2 σεμινάρια.

Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο προετοιμασίας της επίσημης ιστοσελίδας μας όπου τα μέλη μας θα μπορούν να βρίσκουν τα έντυπα που χρειάζονται για τα διάφορα ιατρικά θέματα. Η ιστοσελίδα αυτή θα είναι προστατευμένη με κωδικό πρόσβασης, για πληροφορίες ειδικές, ώστε μόνον τα μέλη του Συλλόγου να έχουν πρόσβαση σε αυτήν.

Για να αποφύγουμε τις διάφορες επιβαρύνεις των τραπεζών στα εμβάσματα μισθών και συντάξεων, διαπραγματευθήκαμε με τις Τράπεζες ΕΘΝΙΚΗ,  Πειραιώς, Εurobank και Alfa Bank, οι οποίες δέχθηκαν να μην επιβαρύνουν τα εμβάσματά μας από την ΕΕ.

Διοργανώσαμε διάφορες εκδηλώσεις και εκδρομές, με βασικότερη την εκδήλωση του 2010, όπου διοργανώσαμε, παρόλο το σύντομο της ζωής του Συλλόγου μας τότε,  το διεθνές Συνέδριο της AIACE στην Θεσσαλονίκη. Παρόλη την σχετική απειρία μας καταφέραμε να κάνουμε ένα συνέδριο άψογο, σε δύσκολες συνθήκες για την χώρα. Γνωρίζοντας στους συνέδρους την Μακεδονία, την Θεσσαλονίκη, αλλά και την ελληνική φιλοξενία, έτσι ώστε το μεγαλύτερο μέρος των συνέδρων να θέλουν να ξανακάνουμε μια εκδρομή, άτυπα αυτήν την φορά, σε όλη την Μακεδονία.

Κατά την διάρκεια των δέκα αυτών ετών συμμετείχαμε στην βοήθεια συνανθρώπων μας,   με χρήματα του Συλλόγου  και επιπλέον συνεισφορές μελών, μικρή συμμετοχή και αλληλεγγύη προς τους συμπατριώτες μας στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει η χώρα μας. Έτσι δώσαμε στους Γιατρούς του Κόσμου ένα ποσό που χρησιμοποιήθηκε για  την αγορά μίας ποσότητας εμβολίων για βρέφη και νήπια για τις περιοχές Δραπετσώνα και Κερατσίνι Το 2016 δόθηκαν χρήματα  στο Χαμόγελο του Παιδιού καθώς και στην Κιβωτό.

Ο Σύλλογος έχει καλέσει και έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συνεδριάσεις στην Αθήνα με τους υπευθύνους της PMO για προβλήματα που μας απασχολούν.

Καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε σε ένα μεγάλο μέρος, σε συνεργασία  με την Γεν. Διεύθυνση Προσωπικού, το πρόβλημα των capital controls.

Φίλοι και φίλες

Στα λίγα αυτά χρόνια ζωής του συλλόγου μας καταφέραμε να βοηθήσουμε και τους εν ενεργεία συναδέλφους μας σε αρκετά θέματα. Είμαστε σε διαρκή επαφή εκτός του ΕΚ και του Γραφείου της Επιτροπής στην Αθήνα και με το  CEDEFOP στην Θεσσαλονίκη και την ENISA στην Κρήτη. Σε όλους γνωστοποιήθηκαν τα επιτεύγματά μας και αρκετοί συνάδελφοι επωφελήθηκαν από αυτά.

Σκοπεύουμε να συγκροτήσουμε και παράρτημα στην Θεσσαλονίκη, τώρα που τα μέλη της Β. Ελλάδας πληθαίνουν. Η μέγιστη συμμετοχή στον σύλλογο μας βοηθάει να αντιμετωπίζονται καλύτερα τα προβλήματα μας

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι η ετήσια συνδρομή μας είναι 40 ευρώ και ο λογαριασμός μας:

Τράπεζα Πειραιώς  5038-070850-147

GR0172 0380 0050 3807 0850 147 BIC:_ PIRBGRAA

email: despina.vamvakidou@gmail.com

Πρόεδρος

Δέσποινα Βαμβακίδου
Ρενιέρη 1
20011 Λέχαιον Κορινθίας

0030 2741086694 / 0030 6931209313
despina.vamvakidou@gmail.com

Αντιπρόεδρος

Παναγιώτης Καρβούνης

 

panos.carvounis@gmail.com
Γενικός Γραμματέας

Κική Βέρλη

 

0030 2109645277
KIki.verli@gmail.com