Ποιοί είμαστε

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Το ελληνικό Παράρτημα της AIACE έκλεισε 12 χρόνια από την δημιουργία του και έχει μέχρι στιγμής 250 μέλη.

Στα 12 χρόνια της λειτουργίας του ο σύλλογος κατάφερε να παρέμβει με επιτυχία σε διάφορες ελληνικές διοικητικές υπηρεσίες για την εύρεση λύσης σε θέματα που αφορούσαν τους συνταξιούχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως φορολογικά (π.χ. εξαίρεση απο τον φόρο αλληλεγγύης), τραπεζιτικά (εξαίρεση απο τραπεζικές επιβαρύνσεις στα εμβάσματα συντάξεων), καθώς και στην υπηρεσία προσωπικού της Επιτροπής (π.χ. προβλήματα λόγω των capital controls).

Παράλληλα, επισκεφθήκαμε διάφορα νοσοκομεία και κλινικές στην Αθήνα, τους εξηγήσαμε την λειτουργία του Ταμείου μας και διαπραγματευτήκαμε μαζί τους τους όρους συνεργασίας με την Ιατρική μας Υπηρεσία, ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες τους άμεσα χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και χωρίς επι πλέον επιβαρύνσεις. Ετσι, μετά απο μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις, η Ιατρική Υπηρεσία υπέγραψε συμφωνίες συνεργασίας με δύο σημαντικούς Ιατρικούς Ομίλους : τον όμιλο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ που περιλαμβάνει τα νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ, ΙΑΣΩ, ΜΗΤΕΡΑ, CRETA INTERCLINIC (Ηράκλειο Κρήτης) και τον ΙΑΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΟ που περιλαμβάνει όλα τα Ιατρικά Κέντρα (Αμαρουσίου, Ψυχικού, Π.Φαλήρου, Περιστερίου) και το Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Οι συμφωνίες αυτές προβλέπουν ειδικές τιμές για τις προληπτικές εξετάσεις και για την απευθείας ανάληψη εξόδων σε περίπτωση νοσοκομειακής περίθαλψης. Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις με γνωστό διαγνωστικό κέντρο για εξωκλινικές εξετάσεις καθώς και με τα παραπάνω νοσοκομεία για την εξασφάλιση ειδικών εκπτώσεων και για τα μέλη των οικογενειών των μελών μας που δεν καλύπτονται απο το δικό μας σύστημα υγιειονομικής κάλυψης. Δυστυχώς, η πανδημία του κορωνοϊού επέφερε καθυστερήσεις και ελπίζουμε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις στο φθινόπωρο 2020.

Με την βοήθεια του Διεθνούς Συλλόγου και της Υπηρεσίας Συντάξεων της Επιτροπής, οργανώσαμε 2 σεμινάρια και δημιουργήσαμε την «ομάδα εθελοντισμού» για την παροχή βοήθειας σε συναδέλφους που την χρειάζονται  για την συμπλήρωση των απαραίτητων εντύπων η για την παρέμβαση στην Ιατρική ή Κοινωνική Υπηρεσία.

Διοργανώσαμε επισης συνεστιάσεις και εκδρομές, με βασικότερη την οργάνωση του διεθνούς Συνεδρίου της AIACE στην Θεσσαλονίκη το 2010. Για τον Μάιο 2020, είχε προγραμματισθεί και πάλι η οργάνωση του διεθνούς συνεδρίου στο Λουτράκι, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας και ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί τον Μάϊο 2021.

Ο Σύλλογος ήταν παρών στα 12 χρόνια της ύπαρξής του σε δύσκολες στιγμές της χώρας μας και έκανε διάφορες δωρεές (Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Χαμόγελο του παιδιού, Κιβωτός, Δήμος Μάντρας). Ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, τα μέλη του συλλόγου και πολλοί εν ενεργεία υπάλληλοι συγκέντρωσαν στον σύλλογο 54.000 ευρώ τα οποία επέτρεψαν να γίνουν σημαντικές δωρεές στο υγειονομικό σύστημα της χώρας μας (μάσκες, υπερηχογράφος).

Ο Σύλλογος έχει καλέσει και έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συνεδριάσεις στην Αθήνα με τους υπευθύνους του PMO για προβλήματα που μας απασχολούν.

Είμαστε σε διαρκή επαφή με τους ενεργούς υπαλλήλους στην Ελλάδα (Γραφεία Αθηνών Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου, CEDEFOP στην Θεσσαλονίκη και  ENISA στην Κρήτη) και πολλοί συμμετέχουν στις συνεδριάσεις που οργανώνουμε με το ΡΜΟ.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι η ετήσια συνδρομή των μελών του συλλόγου είναι 40 ευρώ και πρέπει να κατατίθεται στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό :


Τράπεζα Πειραιώς  5038-070850-147 
GR0172 0380 0050 3807 0850 147 BIC:_ PIRBGRAA
email: [email protected]

 

 

 

Πρόεδρος
Δέσποινα Βαμβακίδου

 

Αντιπρόεδρος
Παναγιώτης Καρβούνης

 

Γενικός Γραμματέας
Κική Βέρλη