Κοινωνική Δράση

Συλλογή χρημάτων για την αντιμετώπιση του COVID19

Αγαπητοί συνάδελφοι

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Μετά από σειρά ενεργειών, ανταλλαγή μηνυμάτων και συγχρονισμού με τις διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, το γραφείο Υπουργού Υγείας και την Διεθνή εταιρία ορκωτών λογιστών Deloitte:

  1. Αγοράστηκαν 10.000 μάσκες-ασπίδες για εξοπλισμό νοσηλευτικού προσωπικού- άμεση ανάγκη! 28.000 ευρώ.
  2. Τελικό στάδιο αγοράς και παράδοσης (την Δευτέρα 1.6.2020) υπερηχοτομογράφου για το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Νοσοκομείο - επείγοντα περιστατικά - διάγνωσης άμεσης πνευμονικών προβλημάτων σε άμεση σχέση  με COVID19 16.800 ευρώ.
  3. Ο Σύλλογος μας αγόρασε και προσέφερε στην μνήμη των συναδέλφων που μας άφησαν, 1000 μάσκες - ασπίδες στην Ομοσπονδία Κωφών. Το τιμολόγιο πληρώθηκε ήδη από το Ταμείο του Συλλόγου. 2.968 ευρώ.

Την τελευταία εβδομάδα 3 μέλη του Συλλόγου και τρεις νέοι φίλοι κατέθεσαν 640 ευρώ. Τα μέλη του Συλλόγου κατέθεσαν εκ νέου συμπληρωματικά ποσά. Συνολικά τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν είναι 53.680 ευρώ. 8.880 ευρώ παραμένουν αδιάθετα.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι οι κινήσεις αγοράς έγιναν  κατόπιν υποδείξεων και ελέγχων τόσο από το γραφείο του Υπουργού Υγείας όσο και από την εταιρία ορκωτών λογιστών DeLoitte. Λόγω πληθώρας δωρεών υπάρχει καταγραφή και ιεράρχηση αναγκών, που υποδεικνύονται στους ενδιαφερόμενους.

Ξέρω ότι αυτήν την εποχή όλοι είστε απασχολημένοι με την προετοιμασία των διακοπών, άγχος εξετάσεων μελών των οικογενειών σας κλπ. Πιστεύετε ότι θα πρέπει να αφήσουμε ανοιχτή την περαιτέρω συλλογή χρημάτων μέχρι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να προβούμε στην αγορά εκπαιδευτικού υλικού όπως μας ζητά ο κος Πύρρος από το ΕΚΑΒ; Εκπαιδευτικό υλικό για το οποίο σας είχα ενημερώσει σε προηγούμενο σημείωμα.

Στους δύο καταλόγους με ονόματα αναφέρονται όλοι όσοι με την συνεισφορά τους βοήθησαν στην συλλογή των χρημάτων. Δεν αναφέρονται ποσά, αλλά υπάρχει αναλυτική καταγραφή σε περίπτωση που θελήσετε την επιβεβαίωση της κατάθεσης σας.

Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους και στις agencies που συμμετείχαν. Αποδείξαμε ότι μπορούμε αν θέλουμε.

Ευχαριστώ όσους συναδέλφους επανέλαβαν την κατάθεση χρημάτων προκειμένου να φτάσουμε στο τελικό ποσό.

Και τέλος ευχαριστώ τον Γεράσιμο Θωμά και τον Μιχάλη Παπαγιάννη για την βοήθεια τους.

Δέσποινα Βαμβακίδου

Πρόεδρος

  1. Άτομα που συνεισέφεραν οικονομικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID19
  2. Ευχαριστήριο Υπουργού Υγείας